- Search Concole
Ook voor een voordelige levenhypotheek bent u bij DGA Financieel Adviseurs aan het juiste adres. Samen met u zoeken wij de hypotheek die het beste bij u persoonlijke situatie past. Onze ervaren adviseurs zijn u graag van dienst.
Omdat DGA Den Haag volledig onafhankelijk werkt en dus niet gebonden is aan enige bank of verzekeringsmaatschappij, bent u verzekerd van een objectief advies. Bovendien kunnen wij u tarieven bieden die tot de laagste in Nederland behoren.
U bent altijd van harte welkom op ons kantoor in Den Haag. Of heeft u liever dat één van onze adviseurs bij u langskomt? Dan maken wij graag een afspraak met u!
Veel klanten in Den Haag, Scheveningen, Voorburg, Leidschendam, Voorschoten, Stompwijk, Zoetermeer, Nootdorp, Rijswijk, Wassenaar, Pijnacker, Delft en Wateringen hebben een voordelige levenhypotheek via DGA Financieel Adviseurs afgesloten. Ook u zijn wij natuurlijk graag van dienst!
Er zijn twee verschillende soorten levenhypotheek: de beleggings(verzekerings)hypotheek, ook wel universal-life polis genoemd, en de traditionele levenhypotheek.
Bij het afsluiten van een (traditionele) levenhypotheek gebeurt er het volgende:
Gedurende de looptijd van de hypotheek betaalt u maandelijks rente over het totale geleende bedrag. Gedurende de looptijd lost u niets af van de hypotheekschuld, maar betaalt u wel elke maand een premie voor een levensverzekering. Deze levensverzekering heeft tot doel de lening aan het einde van de looptijd af te lossen.
De premie van de levensverzekering bestaat uit een spaardeel en een risicodeel. De risicopremie wordt gebruikt voor de levensverzekering en met het spaardeel spaart u gedurende de looptijd van de hypotheek een geldbedrag bij elkaar. Hiervoor ontvangt u een gegarandeerde uitbetaling. Daarnaast schrijft de verzekeraar jaarlijks een extra bedrag bij, bijvoorbeeld in de vorm van winstdeling. De hoogte hiervan kan van jaar tot jaar verschillen. Hierdoor heeft u niet de zekerheid dat het volledige bedrag op de einddatum is opgebouwd; er kan echter zowel een tekort als een overschot ontstaan. Als de hypotheek afloopt, wordt het opgebouwde bedrag uitgekeerd. Met dit bedrag wordt de hypotheek dan geheel of gedeeltelijk afgelost.
Hoeveel het spaardeel precies oplevert, staat niet van tevoren vast, want dit hangt af van de hoogte van de winstdeling. Wel wordt gewoonlijk een bepaald minimumrendement gegarandeerd, waardoor u verzekerd bent van een minimumopbrengst aan het eind van de looptijd. Meestal is dit zo’n 60% van het hypotheekbedrag.
In de praktijk is het gerealiseerde rendement meestal hoger, en normaal gesproken is het eindkapitaal ook voldoende om de complete hypotheekschuld te voldoen. U kunt zelfs extra geld overhouden. Maar denk eraan dat u altijd het risico loopt dat u blijft zitten met een restschuld.
Een levenhypotheek kan interessant zijn als u beleggen te riskant vindt en sparen te terughoudend. U loopt een beperkt risico. Deze hypotheekvorm is vooral geschikt bij een hoog inkomen, omdat u dan optimaal kunt profiteren van de renteaftrek.