- Search Concole

Zakelijke hypotheek aanvragen: stappenplan

Ben je op zoek naar een hypotheek voor je (nieuwe) bedrijfspand? Met de huidige lage hypotheekrente is er veel mogelijk. Bij onze hypotheekadviseurs van DGA kun je terecht voor advies over jouw hypotheekopties en het aanvragen van een bedrijfshypotheek. We leggen je hieronder stap voor stap uit hoe het aanvraagproces werkt.

Stap 1: Maak een afspraak met een adviseur

Voordat je een bedrijfspand aanschaft voor je onderneming, is het belangrijk om inzicht te krijgen in je hypotheekmogelijkheden. Dit helpt je gerichter te zoeken naar een geschikt pand. Wij van DGA staan klaar om je vragen te beantwoorden en jouw financiële opties vrijblijvend te berekenen.

Stap 2: Het oriëntatiegesprek

Tijdens het eerste vrijblijvende gesprek bespreken we jouw situatie en wensen. Onze adviseur stelt vragen om te bepalen of de bedrijfshypotheek bij jou past, zoals:

• Heb je al een pand op het oog? Is het bestaande bouw of nieuwbouw?

• Hoe lang ben je al ondernemer en in welke branche?

• Wat is het verwachte aankoopbedrag van het pand?

• Heb je voldoende eigen middelen om de eigen inbreng en kosten koper te dekken?

• Wordt het pand gebruikt voor eigen gebruik of verhuur?

Op basis van jouw situatie en financiële gegevens stellen wij vast of de bedrijfshypotheek geschikt is en wat je maximaal kunt lenen.

Stap 3: Hypotheek aanvragen na het vinden van een pand

Heb je een geschikt pand gevonden en misschien al een bod gedaan? Dan plannen we samen een vervolgafspraak om de bedrijfshypotheek aan te vragen. Tijdens dit adviesgesprek bespreken we het dienstverleningsdocument met je, waarin onze kosten en diensten tijdens het aanvraagproces worden toegelicht. Om de aanvraag in te dienen, vragen we je om enkele belangrijke documenten, zoals je KvK-nummer, jaarcijfers en bewijs van eigen inbreng. Wij dienen de aanvraag in en houden je op de hoogte van de voortgang.

Stap 4: Beoordeling van de hypotheekaanvraag

Na het indienen van je aanvraag beoordelen we je financiële situatie en kijken we of je onderneming voldoende inkomsten genereert om de hypotheeklasten te dragen. Mochten er vragen of onduidelijkheden zijn, nemen we contact met je op voor verdere toelichting.

Stap 5: Ontvangst van de offerte voor je zakelijke hypotheek

Is je aanvraag goedgekeurd? Dan ontvang je een offerte met het renteaanbod, de voorwaarden en de volgende stappen in het proces. Ga je akkoord met de offerte? Stuur dan de ondertekende documenten naar ons terug. Mocht je aanvraag worden afgewezen, dan bespreken we met je wat de redenen zijn en zoeken we naar mogelijke alternatieven.

Stap 6: Aanvullend klantonderzoek

Na het accepteren van de offerte voeren we een aanvullend klantonderzoek uit om te controleren of je voldoet aan alle criteria. Als alles in orde is, kunnen we de financiering definitief verstrekken.

Stap 7: Afsluiten bij de notaris

Zodra alles geregeld is, sturen wij de benodigde documenten naar de notaris om de hypotheekakte op te stellen. Het geld wordt naar de notaris overgemaakt, en je kunt een afspraak maken om de hypotheek officieel af te sluiten. Gefeliciteerd met je nieuwe bedrijfspand en veel succes met je onderneming!

Doe een Hypotheek Check

Bedrijfshypotheek laten berekenen? Met de huidige lage hypotheekrente is er meer mogelijk dan je denkt. Vul je gegevens in en wij berekenen geheel vrijblijvend je zakelijke hypotheek voor je.